Kiruna veterinärpraktik, Kiruna
Index    Om oss     Tjänster    Sista stunden    Priser     Butik     Kontakt


Vi erbjuder


Medicinska utredningar

På vår poliklinik utför vi medicinska utredningar. Till vår hjälp har vi eget laboratorium, röntgen och ultraljud.
I vårt laboratorium kan vi utföra de flesta analyser medan du väntar.
Vi samarbetar också med större laboratorier dit vi skickar de prover vi inte kan analysera.

Operation
Vi har möjlighet till de flesta mjukdelsoperationer såsom tumörer i huden eller juver. Livmoderinflammation, analsäcksoperation, främmande föremål i mage/tarm, urinsten, kejsarsnitt, kastration sår och mycket mer.

När det gäller mer avancerad kirurgi som benbrott eller andra ledoperationer har vi ett gott samarbete med närliggande kliniker och djursjukhus.

Övriga behandlingar

Vaccinationer, röntgenundersökning, besiktning, chippmärkning, utfärdande av djurpass mm
Tandbehandling

Vi erbjuder gratis tandkontroll av din hund eller katt. Och har utrustning för tandstensbortagning med ultraljud och även tandröntgen. Vi följer veterinärförbundets riktlinjer för tandbehandling av hund och katt.

Efter kontrollen diskuterar vi om eventuell behandling behövs, vilken typ och ungefärlig kostnad.

Hos hund är tandsten och tandlossning (parodontit) vanligast, likaså tandfrakturer på grund av att hundar tuggar på hårda saker eller via trauma skadar tänder. Hos katt är TR (FORL) vanligast, men också tandsten och tandfrakturer.

Tandsten som man inte åtgärdar kan leda till tandlossning, men även påverka hjärta, njurar och i stort sett hela allmäntillståndet och välbefinnandet hos djuret.

Det är inte alltid djuren slutar äta för att tänderna är dåliga, det kan gå mycket långt innan de tydligt visar tecken från tänderna. Därför bör man kontrollera tänder minst en gång om året.

© Kiruna Veterinärpraktik 2014 ~ Web by Sussan